Kod | PBZ-26 |
---|---|
Jednostka organizacyjna | Instytut Zdrowia i Gospodarki |
Kierunek studiów | Produkcja i bezpieczeństwo żywności |
Forma studiów | Stacjonarne |
Poziom kształcenia | Pierwszego stopnia |
Czas trwania | Siedem semestrów |
Zadaj pytanie |
Egzamin maturalny (nowa matura) – konkurs świadectw z uwzględnienie pisemnego egzaminu z trzech przedmiotów obowiązkowych.
Egzamin dojrzałości (stara matura) – konkurs świadectw obejmujących wyniki ukończenia szkoły średniej z języka polskiego, języka obcego i biologii albo chemii albo matematyki albo geografii.
Z pominięciem postępowania rekrutacyjnego o przyjęcie na studia ubiegać się mogą laureaci i finaliści stopnia centralnego olimpiady biologicznej, ochrony środowiska, wiedzy ekologicznej, wiedzy i umiejętności rolniczych, wiedzy o Polsce i świecie współczesnym, wiedzy o żywieniu i żywności, wiedzy o żywności.